Godišnja skupština UŠRPS

S krajem godine u većini Udruga i organizacija rezimiraju se godišnja postignuća i neuspjesi pa tako i u Udruzi športske rekreacije podravskih studenata. Godišnja skupština održana je u četvrtak u Gradskoj vijećnici.

Na svakoj godišnjoj skupštini UŠRPSa pa tako i na ovoj, bira se nova Uprava i novi predsjednik Udruge. Novi članovi Uprave redom su Lucija Blažek, Marko Stričević, Ivan Horvatić, te Zoran Jankić, a svoje godišnje mandate produžili su Martina Puž, Ana Krušelj, Tomislav Gregurić i Sanjin Kovačević. Dosadašnjeg predsjednika, magistra politologije Gorana Lakuša zamjeno je Ivan Kičinbaći, student 3. godine Grafičkog fakulteta u Zagrebu.
Glavna tema skupštine bila je prezentacija projekata koji su se provodili kroz 2012. godinu.

Nova uprava

Nova uprava

Tako su redom članovi dosadašnje Uprave predstavili sve više ili manje uspješno ostvarene projekte od kojih su najpopularnije „fešte“. U suradnji s bandom Dostojevsky Croatia organizirali su brojne veselice za studente u Koprivnici i Zagrebu.

Udruga Športske rekreacije podravskih studenata prvenstveno djeluje s ciljem promicanja športa i rekreacije među studentima i svim zainteresiranim mladim osobama.

Gotovo svi projekti sportskog su karaktera, a jedan od uspješnijih bio je malonogometni turnir Vinko Česi Česka u čast poznatom koprivničkom književniku, publicistu i novinaru Vinku Česiju. Turnir je okupio ekipe studenata iz cijele Hrvatske. Tako su se između ostalih natjecali i studenti iz Istre te Šibenčani koji su i odnijeli glavni trofej turnira.

DSC06540

Podravka, sponzor Udruge

Vrlo je uspješan bio projekt zDrava, odnosno cjelodnevna biciklijada kroz Podravinu.Sljedeći predstavljeni projekti bili su rafting na Uni te Studena Cerine Open, odnosno turnir odbojke na pijesku organiziran na pješčanim odbojkaškim terenima u sklopu koprivničkih bazena Cerine.  Nešto manje uspješan bio je Streetball, jednodnevni košarkaši turnir organiziran na koprivničkom glavnom trgu.

UŠRPS sudjeluje i na mnogim drugim projektima koje organiziran Grad Koprivnica ili druge koprivničke udruge, kao što su bili Renesansni festival ili Humanitarni koncert Mala i Velika srca za Zorana. Mnoge druge studentske udruge nisu toliko aktivne pa su članovi vrlo ponosni na svoj angažman.

Bivši predsjednik Udruge Goran Lakuš i novoizabrani Ivan Kičinbaći

Bivši predsjednik Udruge Goran Lakuš i novoizabrani Ivan Kičinbaći

Među odlukama za 2013. godinu, koje je naglasio i novi predsjednik, jesu prvenstveno povećati broj članova te povećati broj pogodnosti za članove. Iako je Udruga ove godine imala samo 122 člana, čije su članarine uz sponzore jedini prihod Udruge, cilj im je sav dobiveni novac i dalje ulagati u projekte za koje se nadaju da će biti sve uspješniji i prihvaćeniji.

Upis novih članova

Upis novih članova

2 comments

  1. Super post!I sama sam aktivna u udrugama tako da mi je uvijek zanimljivo pročitati kako funkcioniraju pojedine udruge. Kao što si i napomenula, evaluacija je možda i ključan dio svakog projekta. Ako se ne napravi dobra evaluacija, teško je odrediv uspjeh pojedinog projekta. UŠRPS ima odlične projekte. Ono što je ključno ako udruga ne želi stati na lokalnoj razini jest povezivanje s drugim udrugama, pa se mogu raditi i veći projekti.

    1. Drago mi je da si se aktivirala u svojoj Udruzi, ja još u ovoj nisam. :/ Koliko znam bilo je povezivanja s Udrugom međimurskih studenata u sklopu neke fešte naravno, ali je ispalo odlično. Također, ima jako puno projekata u kojima sve Udruge sudjeluju, kao što je ono godišnje hodočašće na Mariju Bistricu http://www.facebook.com/events/354171831313606/ predstavljanje Udruga na trgu u projektu Tko smo, što smo, odakle smo? http://www.livno-online.com/zupanija/20799-tko-smo-sto-smo-odakle-smo i slično. Samim sudjelovanjem u nečem u što se uključi više Udruga, kako i sama kažeš, dobar je “ugled” za Udrugu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Piskaranje i piskaralaško prigovaranje.

Blog u službi konvergencije medija.

Volim te, otoče

Priče, ljudi, legende

Na rubu otkrića

teme iz svakodnevnog života u novoj dimenziji

Gradske priče

Zagrebačkim ulicama cesta mog života teče, njegova me radost blaži njegova me rana peče...

zvonimirmatutinovic

Tko sam? Što sam? Vaš sam Spisatelj!

Stvaram, dišem za umjetnost i slobodu!

Passionate about music, studying journalism, love sport and healthy food and life. Just organic! Carpe diem is my motto! Oriana Španović

Sasvim (ne)obični ljudi

"Svatko vidi kako izgledaš, ali malo ih zna ono što zbilja jesi" N. Machiavelli

lunjo

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

ivanahonomihl

Informacije pokreću svijet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: