Od stoljeća sedmog..

Jedna od nekoliko premjera u ovogodišnjoj Noći kazališta održana je u Koprivnici. Riječ je o predstavi Od stoljeća sedmog u produkiciji Ludens Teatra, prvog koprivničkog profesionalnog kazališta. Predstava se održala u glavnoj prostoriji koprivničkog Doma mladih.

Redateljica Dora Ruždjak Podolski osmislila je putovanje  kroz hrvatsku povijest od njezinog početka pa sve do danas. Tko su bili prvi Hrvati i kako su se razvijali i snalazili kroz povijest unatoč neprestanim opsadama i promjjenama vlasti na teritoriju? Sa željom da se poigra povijesnim činjenicama autor teksta Ivan Vidak na pomalo je bizaran način prikazao sve mane i vrline Hrvata, u ovoj predstavi, tipičnog Balkanca.  Mladi glumački trio u sastavu od Jana Kerekeša, Deana Krivačiča i Slavena Španovića preuzeli su taj teret hrvatskog identiteta i uspješno zabavljali  koprivničku publiku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dean Krivačić, Slaven Španović i Jan Kerešek

Ova predstava bila je jedna od 120 koje su se u subotu održale u sklopu ovog europskog događanja. U događanju su sudjelovali 31 hrvatski grad, a kazalište i popratne programe posjetilo je preko 45 000 gledatelja.Ovo je 6. predstava Ludens Teatra koji je zapravo i jedino profesionalno kazalište u Koprivnici. Šesta predstava za šest godina postojanja. Kazalište je nastalo isprva samo kao ideja Koprivničanaca, akademskog glumca Svena Šestaka, u Ludensu izvršnog producenta, i novinarke Tanje Novak, odnosno PR-ovke kazališta. Ideja je realizirana na poticaj akademske glumice Jelene Hadži-Manev, danas umjetničke voditeljice umjetničke organizacije.

Puna dvorana Ludens Teatra

Koliko je koprivnička publika reprezentativna i hoće li predstava svugdje biti tako uspješna, znat će se nakon njenog prikazivanja u Zagrebu, 12. prosinca u kazalištu Vidra.

Redateljica Dora Ruždjak Podolski

6 comments

 1. Ludens je jedan od boljih kazališta u ovom dijelu Hrvatske! Imaju bolju organizaciju, projekte i odabir repertoara od većine zagrebačkih kazališta! Svaka čast na predstavi, meni je izvrsna:)

  1. Slažem se, ali malo sam pristrana jer su Koprivničanci u pitanju 🙂
   Pokrenuli su mlade glumce u Koprivnici i nadam se da će biti rezultata i u tom smjeru!

 2. Nadam se da si se dobro zabavila 🙂 predstava zvuči zanimljivo, tim više ako aludira na sadašnje društvene pojave. Lijepo je vidjeti popunjeno kazalište! I sama pogledam nekoliko predstava godišnje (nedovoljno), a najviše volim klasike.

  1. Gledala sam i puno bolje predstave, ali drago mi je kad bude ovakvih kulturnih događanja Kc! 😉

 3. MatijaZupkovic · · Reply

  Vidio sam ovo ranije, jer je Oriana navještavala odlazak na to zbog brata, tako da eto što reći osim lijepo je vidjeti da su sve sjedalice popunjene, nadam se da se takvo što može održati i kroz druge događaje i predstave, a ne samo za Noć kazališta 🙂

  1. Bit će i u Zg izvedbe sigurno pa ako želiš možeš vidjet 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Piskaranje i piskaralaško prigovaranje.

Blog u službi konvergencije medija.

Volim te, otoče

Priče, ljudi, legende

Na rubu otkrića

teme iz svakodnevnog života u novoj dimenziji

Gradske priče

Zagrebačkim ulicama cesta mog života teče, njegova me radost blaži njegova me rana peče...

zvonimirmatutinovic

Tko sam? Što sam? Vaš sam Spisatelj!

Stvaram, dišem za umjetnost i slobodu!

Passionate about music, studying journalism, love sport and healthy food and life. Just organic! Carpe diem is my motto! Oriana Španović

Sasvim (ne)obični ljudi

"Svatko vidi kako izgledaš, ali malo ih zna ono što zbilja jesi" N. Machiavelli

lunjo

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

ivanahonomihl

Informacije pokreću svijet

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: